"Nörogelişimsel Bozuklukları Erken Tespit ve Yönlendirme Projesi" hakında


Tüm ebeveynlerin aklına takılıyordur eminim... "Acaba çocuğumun gelişimi normal mi?" ya da "geç mi konuşmaya başladı?" "Neden hala yürümüyor, onun yaşıtları koşmaya başladı bile" soruları ile geçip gidiyor zamanımızın bir kısmı. Ve bu sorulara cevap bulmak yetmiyor bazen. "Ya bir sorunu varsa ve ben farkedemiyorsam?" sorusu geliyor hemen peşinden. 


Eğer bu tip endişeleriniz varsa
aşağıdaki linki bir ziyaret etmenizi öneririm.

Çocuğunuzla ilgili kafanıza takılan herhangi bir gelişimsel bozukluk varsa da yoksa da testi yapmakta fayda var.Test içeriğindeki sorular hem çocuğunuzla ilgili gelişimsel özelliklere dikkat etmeniz açısından önemli, hem de bu projeye destek olup projenin veri tabanını güçlendirmek adına gerekli diye düşünüyorum. Site içeriğinde nörogelişimsel bozuklukların tanımları açıklayıcı bir şekilde yapılmakla birlikte, bu bozuklukların tespiti ve tedavisinde izlenecek yollara ilişkin de videolarla gerekli açıklamalar yapılmış.

Test içeriği çok kısa ve çok az zamanınızı alıyor. Bu kadar kısa sürede ve özellikle soru cevap şeklinde ilerleyen bir test sonucunda tabiki kesin sonuç elde edilemez. Ancak önemli olan aklınıza takılan herhangi bir duruma ilişkin farkındalığınız olursa, çocuğunuzu daha iyi gözlemleyerek, gerektiğinde bir yardım alabilmeniz için imkan yaratmaktır. Unutmadan söylemeliyim ki bu test 0-4 yaş arası bebek ve çocuklarda uygulanabiliyor.

Umarım içinizi rahatlatan sonuçlar alırsınız,
Sevgiler...



1 yorum: