Bir Kitap Önerisi Daha Gelsin...

İnsan evde oturunca herşeye fırsat bulabiliyormuş demek ki:)
Bu sıralar Beytepe'de "insansız hava sahası" hayatına alışmaya başladık yavaş yavaş. Bahçelide insana doyduk, Beytepe'de de kedi köpeğe...
Her dışarı çıktığımızda köpeklerin ve kedilerin peşinden koşturuyoruz minik baykuşla.  Dün parkta ilk kez Kağan'ın yaşıtı bir arkadaşla tanıştık ve nasıl mutlu olduk anlatamam (o da ben de napıcamızı şaşırdık vala:)
eh biz de evdeyken birlikte güzel ve verimli zaman geçirmek için evde aktivitelere ağırlık verdik. İnternette istemediğiniz kadar çeşit çeşit aktivite bulmanız mümkün tabi ama kitapların yeri bir başka yahu...

Bu haftaki kitap önerimiz ;

Tübitak Yayınlarından çıkan Caroline YOUNG'a ait "Bebekler ve Yürüme Çağındaki Çocuklar İçin Eğlendirici ve Eğitici Etkinlikler"

Kitapta yenidoğandan 2.5 yaşına kadar uygulayabileceğiniz çeşitli aktiviteler mevcut. Aylara göre gruplandırılarak resimli bir şekilde anlatılmış üstelik. 0-3 ayda minik oyunlarla başlayan, 3-6 , 6-12, 12-18 ve 18-24 aylar arasındaki gittikçe zenginleşen oyunlarla devam eden ve 2-2.5 yaş aralığında kıpır kıpır aktivitelerle biten bir kitap olmuş kendisi. Banyo ve karyoladaki oyunlar, müzikler, kitaplar, ev işlerine yardım, şekiller ve büyüklükler, renkler, çizimler ve boyamalar kitapta bulunan oyun başlıklarından sadece birkaçı.

Bazen Kağan bu kitabı gösterip bu kitabı okumamı bile istiyor ona. Onun da hoşuna gitti yani.
Minikler için minik ipuçları da bulabileceğiniz bu kitabı elinizin altında bulundurmanızda fayda var diyelim ve sevgilerimizi sunarak huzurunuzdan ayrılalım efeniimmmm...

Evde Etkinlik Denemeleri

Kuzey yarım küre için kış vakti, bizim için eve kapanma vakti geldi de çattı...
Ahh ahh ne de güzeldi Bahçeli de yaz mevsimi... Dostlarla bahçeli turları, Fatih Terim parkında gezinmeler, piknikler, taş ve yaprak toplamalar, köpüşlerle oynaşmalar, salıncaklar ve kaydıraklar...
Tabi diceksiniz ki "e canım kışın da çıkılır" yok efendim olmuyor maalesef. Taşındığımız için artık Bahçelide değiliz. Beytepe'ye geldik geleli burnumuzda tütüyor valahi.
Taşındıktan sonra da 2 haftalık Antalya tatili yazı biraz uzatmamıza vesile oldu ama korkunun ecele faydası yok:( Yine geldik kışın ortasına...
off Ankarayı sevmeyen biri olarak hala kendime gelemedim anlayacağınız..
Neyse bakalım gelelim Minik Baykuşla evdeki oyunlarımıza..

Tünel yapımı..
Aşağıdaki tüneli önceden de sizinle paylaştığım www.imaginationtree.com adresinde görmüştüm.
Kağan için hazırladığım tünelde renkli uzun çorabın içine süs taşlarından ve hediye paketinden tıkıştırdım ki Kağan tünelden geçerken ses çıkartıyor, onlarla oynuyordu. Tabi taşındıktan sonra ne kutu kaldı ne de boncuklar elimizde:) 


Bir diğer oyunumuz ise renkli makarna boncuklardı. Makarnaların bir kısmını kırmızı gıda boyası ile kaynatıp kuruttum. Bir kısmını kendi renginde kaldı.
Bu makarnalarla da hem kaptan kaba aktarmayı gösteriyorum, hem de Kağan'a renkleri anlatarak ondan makarna isteyip ipe diziyorum. (Bu benim etkinliğim oldu evet:)) Ben eğlendim ya yeter o bana.. 


Haydi bakalım şimdilik bunlar olsun, diğerlerini de sonraki yazılarda paylaşıyım.
Sevgiler...







Keçiboynuzu Tozu ile Yapılan Ara Öğün Tarifleri

Bu sıralar keçi boynuzu tozuyla yapıyorum bazı tarifleri. İşte onlardan ikisini paylaşıyım dedim.

Bunlardan birisi Minik Baykuşum ek gıdaya geçişinden kısa süre sonra tanıştığı ve hala yemekten büyük keyif aldığı bir tarif...

Malzemeler
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı ceviz, badem, fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ve ocakta 10 dk kadar pişiriyoruz. Elmalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp içine tereyağını, tarçını, keçiboynuzu tozunu koyup karıştırıyoruz. Bir de tabi miniğin yiyebileceği ölçüde ufalanmış kuruyemişlerle pekmezi atıyoruz içine.
İsterseniz içine bisküvi de koyup minik toplar da yapabilirsiniz.


Bir diğer tarif ise kek tarifi.

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu (kabartma tozu kullanılırsa daha sağlıklı tabi)
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
1 adet muz


Yapılışı
Süt, kakao, zeytinyağı, tarçın, keçiboynuzu tozu mikserle karıştırın. Sonra yumurta, kabartma tozu, un ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tepsiyi yağlayıp, fırını 180 derecede ısıtın. Karışımı tepsiye döküp üzerine muzları küçük küçük doğrayın.
Verin fırına pişsin ve miniklerle siz afiyetle yiyin.