Bebekle Oyun ve Aktivite

O kadar çok yazılacak paylaşılacak şey var ki bu sıralar, gezmekten dolaşmaktan fırsat bulamadım. Minik Baykuş yaşına girmeden 10.000 km bakımına girecek neredeyse.
Ama bi yerden başlamak lazım diyerek başlayalım yazıya....
Minik Baykuşla evde uzun zamanlar geçiriyoruz birlikte ve artık bebeklik dönemi bitti. Özellikle 6 aydan sonra aktivitelere ufak ufak başlamıştık.
Ben Traccy Hogg'un sıkı bir takipçisi olduğum üçün, şimdiye kadar Kağanın beslenme saatleri gibi oyun ve park saatleri de düzenliydi, tabi evde olduğumuz zamanlarda. Evindeyken düzenli ve musmutlu bir bebek olan baykuş, başka bi yerde kaldığında tanınmaz bir hale geliyordu resmen bir süre sonra.
Bir de buna geçtiğimiz haftalarda hastalık eklenince geçen 2 hafta boyunca çıldırmanın eşiğinden döndük diyebilirim.Neyse canım, geçti gitti ilk hastalık... (başucu soğanları, ıhlamur kürleri vs vs eşliğinde)

Gelelim Kağan'la yaptığımız aktivite ve oyunlara...
Zaman içinde burdan paylaşıcam neler yaptığımı ama bu yazı biraz konsantre olsun istedim. Yani her anne bebek sitesinden bulabilirsiniz oyunları, ama ben size farklı olarak benim öğrendiğim kaynakları paylaşıyım dedim.

Benim faydalandığım kaynaklar şöyledir efenimmm,

http://www.babycenter.com/
http://theimaginationtree.com/

Bu siteleri yeni keşfettim sayılır ve biraz inceleyince çok faydalı bilgiler yer aldığına emin oldum. Bebeğinize ve size uygun olan aktiviteyi buralardan bulabilirsiniz.

Vazgeçilmezim kitaplarımdan da önerilerim şunlardır,
Optimist Yayınlarına ait olan Victoria VILSON'un yazmış olduğu "Çocuğunuzun Yaratıcılığını Geliştirin" ile çocuğunuz ile hem keyifli zaman geçirin hem de yaratıcı fikirler için onu teşvik edin. Bıırakın çocuğunuzun canı sıkılsın felsefesi ile yaratıcı teşvikler u kitapta sizi bekliyor:)
Bir diğer öneri kitaplar ise "Akıllı Bebeklerin Oynadıkları 365 Oyun" ile "Akıllı Bebek Yetiştirmek İçin 135 Egzersiz" Bu kitaplarda da bebeğinizle oynayabileceğiniz oyunlar ve egzersizler yer alıyor.

Sizin de faydaı olduğuna inandığınız kaynaklar varsa paylaşırsanız çok seviniriz.

Şimdilik bu kadar diyorum ve koşarak uzaklaşıyorum...
Bu sıralar hazırlıklar yoğun
"Bird
day Party is coming!!!"
Sevgiler...