Bebek Bisküvisi Tarifi

Ünlü saz üstadı Hayko CEPKİN'in de dediği gibi "Çoookkk zaman geçtiiii üstünden"..
Aynen benim bir önceki yazımın da üstünden çok zaman geçmiş yahu:)
Bu arada neler oldu neler.... Minik Baykuş katı gıdalara geçişini tamamladı (4. aydan başlamıştık ufak ufak alıştırmalara ve 6. ayda sorunsuz bir geçiş sağladık) , bir de dişi çıktı:) Artık tek dişli canavarımız var...
Katı gıdaya geçişte en büyük sıkıntım Kağan'ın yediklerinin doğal ve ev yapımı olmasına dikkat etmek oldu.
Uzun zamandır da bebek bisküvisi denemelerim oldu ve hangisi daha güzel, hangisini sizinle paylaşabilirim diye sürekli bir araştırma içerisindeydim. En sonunda "hıh, tamam bu oldu" dedim ki, bu sefer tüm bildiklerimi, öğrendiklerimi ters yüz eden bir şey duydum. Çok güvenilir bir diyetisyenden evde yapılan bebek bisküvilerinin sindirimi zor olduğundan bebekde sindirim bozuklukları, çölyak gibi çeşitli rahatsızlıklara yol açabileceğini öğrendim. Bu nedenle bilmiyorum ne kadar doğru ne kadar değil evde bisküvi yapmak... ufff çok karışık:(
Ama ben sizinle deneyimlerimi paylaşacağım yine de...
İlk bisküvi deneyimim irmikli idi. Bildiğiniz üzere irmik bebekler için faydalı bir besin kaynağı ancak bisküvinin içinde irmikler tam erimediği için ilk günlerde birkaç kusma ve öğürme sıkıntıları yaşadı Kağan. Daha sonra baktım bu irmikle bisküvi yapmak sıkıntılı olacak, hop çıkarttım irmiği içinden ve başka bir tarif denedim. Ama irmiği de yemesi gerektiği için, muhallebisini irmikli yapmaya başladım ve böylece sorun çözülmüş oldu.
Bebek bisküvisinde başka bir handikap da içerisine pekmez ekleyip eklememek.
Son bisküvi denememde içine pekmez koyup tarife göre yaptım ve tadı muhteşem oldu. Bisküvileri Kağan'dan çok ben yedim diyebilirim. Çayınızın (bitki çayı tabi ki) yanında harika gidiyor.
İşte son denediğim tarifi paylaşıyorum efenim:)

Malzemeler
2,5 çay bardağı un (organik un daha makbuldür)
2 çaybardağı pirinç unu
4 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı pekmez (pekmez koydum bu tarifte ama pekmez koymadan da yapılabilir)

Hazırlanışı
Bütün malzemeleri karıştırın (eğer hamurunuz sert olursa süt ile yumuşatabilirsiniz) Dilerseniz elinizde yuvarlayın, dilerseniz kurabiye kalıplarıyla kesin, şekil verin.
Son olarak da 175 derece önceden ısıtılmış fırında 20-25 dk pişirin, hop işte bu kadar basit:)
Bu arada eğer pekmez koyarsanız hamur biraz esmer oluyor, fırında rengine aldanıp çıkarmayın hemen..

Bisküvi tarifimi de verdiğime göre, şimdi başlasın diş partisi hazırlıklarııııı:)