Ve nihayet diş buğdayı partisiiii...

Tarihe not :

Minik baykuşun ilk dişi 21.05.2014 de çıktı.

Kayınannemlerle oturuyorduk ve ben Kağan’a mama yedirirken bir de baktım ki ne göreyim!!! Tabi ben en saf halimle bağıra çığıra sevindim ama ne biliyim ilk farkedenin hediye alacağını… Neyseki kayınannemler beni o dertten kurtardı da diş hediyesini hemen alıp geldilerJ

Evde ailecek mini bir kutlama yaptık bikaç gün içinde. Eh yetmez ama J Ben o aşamada diş buğdayını nasıl yaparım, ne hazırlarım diye düşünürken sürekli erteledim ve en sonunda Antalya’da annemlerin yanında kutlıyım diye karar verdim. Orda annemle yaptık hazırlıklarımızı, çağırdık dostlarımızı…
Tabi biz diş buğdayını yapana kadar minik baykuşun dişleri dörtledi… Hazırlık olarak önce bi diş kurabiyesi yaptım, Ankaradayken. (Onun tarifini aşağıda veriyorum, ordan bakabilirsiniz.)

Diş partilerinin olmazsa olmazıdır diş şeklinde yaş pasta ama kim yiyecek onu antalya’nın sıcağında.. Kendim bi beze hazırladım, üzerine krema ve çilekler hop oldu bitti vala.
Ankaradayken bi de süs püs işlerini de hazırlamıştım. İşte servisler, diş çubukları, etiketler, teşekkür kartları falan. Onların baskısını da Antalya’dan aldım. O iş de öyle halloldu. Yani el emeği göznuru oldu tamamıJ
Eh diş buğdayından bahsetmişken diş buğdayı tarifi vermemek olmaz di mi?
Her zamanki gibi doğaçlama ölçülerle anlatıyım size.

Diş Buğdayı Tarifi
-Kafanıza ve bütçenize göre kuruyemiş (fındık, badem, ceviz, çekirdeksiz siyah üzüm)
-Tarçın
-Çimlenmiş buğday

Hazırlanışı
Buğdaylarınızı bir gece önceden haşlayın, sonra kuruyemişleri (üzüm hariç) buğdaylarla aynı boyutta olacak şekilde rondodan geçirin ve sonra atın buğdayların içine. Tarçını seviyorsanız bolca tarçın koyun ki şeker koymanıza gerek kalmaz. Bir de üzümün şekeri var zaten. Tarçın da yetmezse bal ekleyebilirsiniz.
Afiyet olsuuunnnnJ

Velhasılı kelam neymiş efendim, erteleme, üşenme! O diş buğdayı yapılacak arkadaşJ

Gelgelelim diş buğdayı kuabiyesi yapım aşamalarına…
Öncelikle internetten kurabiye malzemelerini aldım. Biraz pahalıya patladı ama kurabiye yapmayı çok sevdiğim için pek gözüme görünmedi açıkçası.

Malzemeler
-          -Diş ve bebek arabası şeklinde kurabiye kalıpları
-          -Şeker hamurları (500 gr şeker hamurundan 25 adet kurabiye çıkarttım. Kalınlığına göre değişir tabi bu sayı) (ben 500 gr beyaz, 250 gr kırmızı aldım, tabi kırmızıdan arttı baya)
-          -Merdane
-          -Kurabiye Fiyonk enjektörü
-          -İsim şablonu
-          -Kurabiyeleri takmak için çubuk
-          -Poşet (kurabiyeleri koymak için)
-          -Kurdele

    Öncelikle internetten dilediğiniz, kolayınıza gelen tarifi bulun ve seçtiğiniz tarifle hazırlayın kurabiyenizi. (tariflerde yazıyordur ama ben yine de söliim, hamurunuzu hazırladıktan sonra yarım saat kadar dolapta bekletmeniz gerekiyor. Bilginize efenimJ) Kurabiyenizi kalıpla kesip tepsiye dizdikten sonra pişirmeden çubuklara yerleştirin. Piştikten sonra şeker hamurunu da aynı kalıpla kesin (bebek arabasında kesim yönüne dikkat edin, ters olmasın). Sonrasında ballı su hazırlayın ve fırça ile kurabiyeye sürün (şeker hamuruna su değmesin elinize yapışıyor ve dokusu bozuluyor, tecrübeyle sabitJ.

Üzerine önce isim şablonuyla dilediğiniz kelimeleri yazın fiyonk enjektörünü daha sonra ekleyin. Fiyonkun üzerine isim şablonu gelmesin.

Ayy ben yapamam böle şeylerle uğraşamam diyosanız alın size yeni bir tarif,
Googledan “diş partisi kurabiye” yazın bulunduğunuz şehrin ismini de yazın ki kargo masrafınız olmaz belki, siparişinizi verin, hop gelsin istediğiniz yere istediğiniz saatteJ