"Ben yaptım oldu:)"

Bu aralar Kağanla evdeyiz... Uzuunnn gezmelerden sonra özlediğimiz evimizde bol bol vakit geçiriyoruz.
Eh Kağanla evde otururken de bişiler yapalım dedik. Can sıkıntısından hazırladığım birkaç kurgu fotoğrafı paylaşıyım sizlerle de.
Bakın bakalım nasıl olmuş...




Arımayam Hoşgeldin

Vee işte sonunda bitirebildim:) Sonuçta bu blog bir hatıra defteri gibi olacak Kağan ve benim için, o yüzden burada da yer almalı diye düşündüm...
İyi seyirler yo!

"Daha Sade Bir Hayat" Mümkün mü?

Bu sıralar elimden düşüremediğim bir kitabı paylaşmak istedim. Kim John Payne'in "Daha Sade Bir Hayat" adlı kitabını internette gezinirken "Blogcu Anne" den keşfettim.
Etrafımızı saran tüketim çılgınlığına "hele bir dur" diyen bu kitap aslında çocuklar için yazılmış ama her satırında her kesimden insana hitap etmekte bence.
Evdeki fazla oyuncakları temizlemekle kalmıyor, aynı zamanda buzdolabınızı, kitaplarınızı, hayat ritminizi düzenliyorsunuz ve sadece "ihtiyacınız olan" ile yolunuza daha huzurlu bir şekilde devam ediyorsunuz. Tabiki de hayat tarzımızı değiştirmek "pat" diye olmuyor, bağzı şeyleri değiştirmek zor olacaktır ama küçük adımlarla mutlu bir ailenin temellerini atmak da mümkün görünüyor sanki. Zaten siz ufak bir adım atın hele, gerisi gelir:)

Benim kitaptan anladığımı bir cümleyle özetleyecek olursam ki o da şudur : Çok fazla "şey" çok fazla mutluluk değildir...

Kitapta sevdiğim bölümleri de sizinle paylaşmak istedim. Buyrun bakalım...

"...Diğer yandan sadeleştirmek, sadece bir şeylerden kurtulmak değildir. Aynı zamanda hayatınızda, amaçlarınızda ve kalbinizde yer açmakla ilgilidir. Fiziksel ve zihinsel karmaşa azalınca dikkatiniz artar."

"Sadeleştirme, dikkatimizi dağıtıp karışıklık yaratarak çocuğumuzla ilişkimizi zedeleyen şeylerden kurtulmaktır."

"Çocuğumuzun her can sıkıntısına müdahale eder ve her iç çekişine yeni bir oyuncakla veya eğleceyle cevap verirsek onu yaratıcılığını geliştirme fırsatından mahrum bırakmış oluruz. Oyuncaklarla ilgili önerim şu : Ne kadar az, o kadar fazla."

Ve daha fazlası kitapta...

İyi okumalar, sevgiler.