Bugün ne giysem???

Tabiki de dün giydiklerimi giyicem... Başka kıyafetim kalmadık ki!!!
İlk hamile kaldığımı öğrendiim dönemde bu kadar zorlanacağımı düşünemedim. Zaten ilk 5 ayda çok bir sorun yaşamadım, çünkü "normal" insanlar için tasarlanan bol kıyafetler benim için uygundu. Dar geliyordu tabi ama oluyodu yani. Sonra karnım büyüdükçe sadece hamile kıyafetleri satan reyonlara bakmaya başlayınca, eyvah... Bir de baktım ki hiç bişi yok bizim gibi hamişlere. O yüzden size önerebileceğim bikaç yer var. En başında H&M' e mutlaka bi bakın derim. Ordaki kıyafetler en azından modaya uygun. Sonrasında ise LCW tavsiye edilir. Eğer paraya kıyarım diyorsanız ya da indirimi yakaladıysanız GeBe mağazasının ürünleri de çok kaliteli ve tasarımları da güzeldir. Gebeden alacağınız 2 pantolonla 3 çocuk doğurabilirsiniz, o derece:)
Bir de Defacto var ama orda bikaç tşirt dışında hiçbişi bulamadım. herşeyin başında tabiki de eğer sizden önce hamile kalan, boyutları size uygun bir arkadaşınız varsa mutlaka onu ziyaret edin:)İlla ki internetten alıcam diyorsanız da unnado ve butikbebe sitelerine bakailirsiniz. Arada sırada güzel şeyler çıkıyor. ama ben bi siteden 2 ürün aldım, ikisini de penyelerin kalitesi kötü olduğu için iade etmek zorunda kaldım. Bildiğiniz markalar dışında internetten alışveriş yapmamanız tavsiye edilir.

Ahh bu hormonların gözü kör olsun...

Gözü kör olsun evet!!!Ağlama nöbetleri, alınganlıklar, sulu gözler, kırmızı burunlar, buluttan nem kapmalar... hepsinin gözü kör olsun. Bir de bunlar yetmezmiş gibi, fotoğraflarda insanın kendisini görünce ne kadar şişman olduğunun farkına varması iyice sinirlerini zıplatıyor valla.
Dün doktordan sonra kayınannemle birlikte bi avm de gezinip eksikleri tamamlayalım dedik. Doktordan çıkıp taksiyle avm ye gitmek çok yorucu bi iş ya, hemen bi kahve, çikolata ve pasta yiyip "dinlendik". O kadar yürüyüşe haketmiştik doğrusu:(
sonra gezip gezip eve gelince, nasıl bir ağlama krizine girdim anlatamam. iyi ki süper anlayışlı bi kocam var da, benim başedemediğim hormonlarımı o düzenledi. Zaten ne zaman bi avm ye gitsem moralim bozuluyo, kendimi kötü hissediyorum falan... yok bir daha avm yok!!! Ordaki ışıklar, ortam, basıklık insanın canını sıkıyor.
Hamileyken yapılmaması gereken şeyler listesinde yamaç paraşütünden sonra 2. sıraya bunu ekliyorum. İtirazı olan???

Oyuncakları hazır, peki ya bebek???

Minik baykuşum için "Haykuş" tan sonra bir de kart oyuncakları hazırlıyım dedim. Bilenler bilir, bebekler yeni doğduklarında siyah-beyaz dışında renk algıları olmadığı için en çok siyah-beyaz oyuncakları seviyorlarmış. Ben de azıcık photoşop bilgimle ona bir takım oyun kartları hazırladım. Bu fotoğrafların çıktısını yapışkanlı kağıda alıp, kartona yapıştırabilirsiniz. böylece evde bebek beklerken zamanınızı da güzel geçirmiş olursunuz tabi:)

Bebek İçin Alışveriş Listeniz Burada...


Eveett..dünkü kontrolümüzden de anladığımız uzere bizimkinin gelmeye pek niyeti yok gibi..2 hafta daha bekleyebiliriz yani. Bigun oncesinde cok sevdiğim arkadasım ozgenin düğününde o kadar hoplayip zipladim ki, düğünde gelmediyse bi süre daha gelmez herhalde.bi ara Ankara havası eşliğinde oynarken biz elinde kasiklarla doğacak diye korktum resmen;) orda kimbilir ne hissetmistir minik baykuşum.. neyse bakalım, bu bekleyişleri de özliycez gibi görünüyor. Bu yazımda size evdeki bebek hazırlıklarından bahsediyim dedim. Ne de olsa evde şimdiye kadar 2 kafadar takılıp durduk, kalıcı bir misafir geleceği için de evde değişikliğe gitmek şart oldu. Bilmiyorum sizin evinizde boşta bir oda var mı ama bizim fazladan 2 küçük odamız olmasına rağmen (birinde koltuk ve projeksiyon perdesi diğerinde ütü masası, kitaplık ve dolap vardı) biz bi türlü yer bulamadık. En sonunda zaten baykuşumuz 1 yaşına gelmeden taşınma planlarımız olduğundan bir beşik ve bir de dolap alalım yeter dedik. İşe çok sık kullanmadığımız kitaplıktakı kitaplarımızı kolilere yerleştirip, kitaplığı da bir yere bağışlamakla başladık. Gittik bi dolap aldık ve ufak tefek kıyafetlerle doldurmaya başladık dolabı da. Sonra bi beşik aldık, o bizim odamızda duracak nasıl olsa diye onun yeri belliydi. Sonra etraftan bulabildiğimiz kadar ihtiyaç listemizi tamamlamaya çalıştık. Bebek arabanız da varsa ohh mis, büyük eşyalar tamamlanmış demektir. Geriye kalan ıvı zıvırları da bi dükkana girip toptan alabilirsiniz. Onlar bi günlük iş, kafanızda büyümesin. Ben aşağıda size bi liste çıkarttım bile:) Bu arada alışveriş yaparken eğer bakabiliyorsanız internetten fiyat araştırması yapmayı da unutmayın. Özellikle "akakçe.com" gibi sitelerde daha uygun fiyatlar bulabilirseniz onlardan tercih edin. Mesela ben süt sağma makinemi ve telsizimi internetten %30 daha ucuza buldum diyebilirim. Haydi bakalım pamuk eller cebeeee..

Acaba şimdi mi gelecek?

2 gün önce 38. haftamı tamamladım ve 39. haftaya merhaba der demez hormonlarım hemen abuk subuk sinyal vermeye başladı. Olur olmadık şeylere alınıyorum, önceden aklıma takılmayan kelimelere kafayı takıp "neden böyle dedi?" diye düşünüyorum ve itiraf ediyorum evet, daha fazla ilgi bekliyorhh ve herkesin bana göre program yapmasını bekliyorum... Uff ben gerçekten böyle birisi değildim. Gerçekten yaa... Aslında herşey geçen hafta doktor kontrolüne gittiğimde başladı. Kontrolüm bitip tam odadan çıkarken doktorumun bana "haftaya bugün görüşelim yine, tabi sen doğurmazsan!" demesiyle başladı. O an kafamda şimşekler çaktı ve "eyvah, acaba ne zaman" sorusunu sormaya başladım. En ufak bir ağrıda da "acaba şimdi mi geliyor???" diye düşünmeye başladım. Tabi üzerinden 1 hafta geçti, hala gelmedi bizim minik baykuş. Yarın gidicez yine, bakalım tahmini bir tarih verebilecek mi doktorum? Ahhh ahhh... Acaba ne zaman??? Normal doğum istemenin cilveleri işte. Ama güzel bir duygu tabi. Ki ben her şeyimin planlı programlı olmasını seven birisiyim ama bu duygu süpermiş yahu:)