Keçiboynuzu Tozu ile Yapılan Ara Öğün Tarifleri

Bu sıralar keçi boynuzu tozuyla yapıyorum bazı tarifleri. İşte onlardan ikisini paylaşıyım dedim.

Bunlardan birisi Minik Baykuşum ek gıdaya geçişinden kısa süre sonra tanıştığı ve hala yemekten büyük keyif aldığı bir tarif...

Malzemeler
2 adet elma
1 tatlı kaşığı tarçın
1 tatlı kaşığı keçi boynuzu tozu
1 çorba kaşığı pekmez
1 çorba kaşığı ceviz, badem, fındık
1 tatlı kaşığı tereyağı

Yapılışı
Elmaların kabuklarını soyup rendeliyoruz ve ocakta 10 dk kadar pişiriyoruz. Elmalar yumuşadıktan sonra ocağın altını kapatıp içine tereyağını, tarçını, keçiboynuzu tozunu koyup karıştırıyoruz. Bir de tabi miniğin yiyebileceği ölçüde ufalanmış kuruyemişlerle pekmezi atıyoruz içine.
İsterseniz içine bisküvi de koyup minik toplar da yapabilirsiniz.


Bir diğer tarif ise kek tarifi.

Malzemeler
3 yumurta
1,5 su bardağı süt
2 yemek kaşığı keçiboynuzu tozu
1 su bardağı zeytinyağı
1 paket kabartma tozu (kabartma tozu kullanılırsa daha sağlıklı tabi)
1 su bardağı tam buğday unu
1 yemek kaşığı kakao
1 yemek kaşığı tarçın
1 adet muz


Yapılışı
Süt, kakao, zeytinyağı, tarçın, keçiboynuzu tozu mikserle karıştırın. Sonra yumurta, kabartma tozu, un ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Tepsiyi yağlayıp, fırını 180 derecede ısıtın. Karışımı tepsiye döküp üzerine muzları küçük küçük doğrayın.
Verin fırına pişsin ve miniklerle siz afiyetle yiyin.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder