Mutfakta Biri mi Var?

Bu aralar işe başladığımdan mıdır nedir mutfakta pek vakit geçiremiyorum uzun zamandır. Daha doğrusu geçirdiğim vakitler anı kurtarmaya yönelik, yani deneysel-doğaçlama mutfak deneyimlerim pek olmadı. Ama bikaç deneyim oldu tabi arada, onları yazıyım da ilerde lazım olur belki..

Bayat ekmeklerle yaptığım atıştırmalık-kahvaltılıklardan başlayım...

Bayat ekmekleri dilimleyerek ya da dilimlemeden yapabilirsiniz. Ekmeğin fırında kurumaması için zeytinyağını (tereyağı da olur) mümkün olduğunca bol koymak lazım.
Bildiğiniz üzere bizde ölçüler kaşıkla kepçeyle değil, kafaya göre...
Ekmeği yağladıktan sonra içerine ya da üzerine eriyen bir peynir koyun (kaşar ve beyaz peynir karışık kullandım ben) üzerine baharat serpin biraz ki peynirle bütünleşsin, sonra dereotu, yeşilsoğan, maydonoz, nane, zeytin... hangi malzemeyi canınız çekerse onu ekleyin.. sonra biraz daha baharat ( bu baharat da sebzelerle bütünleşsin diye) sonra üzerine azıcık daha zeytinyağı ve hoopp fırına... Peynirler kızarıncaya kadar fırında kalsınlar.

İşte aşağıda iki farklı denememden fotolar var...

Afiyet ossuunnn...





Hiç yorum yok:

Yorum Gönder