Neymiş efendim "Baby Shower Partisi"miş...

Ülkemizde yeni yeni kutlanmaya başladı aslında bu olay. Hatta vakti zamanında kadınların hamile olduğu gizlenmeye saklanmaya çalışılırken, şimdi davullu zurnalı kutluyoruz. Aslında erkeklerin sünnet olayı nasıl kutlanıyorsa bu da öyle olmalı bence.
Tabi yurt dışından ithal edilen bir uygulama aslında kendisi. İnternetten biraz araştırma yapınca anlaşılıyor ki; yurtdışında hamiş'in yakın bir arkadaşı organizatör görevini üstleniyor ve kutlamanın yapılacağı yere, süslemelere, yemeklere, davetlilere karar veriyor hamişle birlikte. E tabi bir de gelen misafirler anne adayına hediyeler getiriyor ki, anneye azıcık
moral olsun. Bir de organizatör arkadaş bir takım oyunlar hazırlıyor tabi. mesela bir liste çıkartıp, bebeğin gözleri, burnu anneye mi yoksa babaya mı benzeyecek diye ufak bir yarışma düzenleyebilirsiniz. Sonuçlar bebek doğunca belli oluyor tabi. Sonra bir de bebek bezi bağlama yarışması var, o da oyuncak bir bebek ve temsili bir bez ile en kısa sürede bezi bağlama yarışması oluyor.
Uzun lafın kısası anne adayına bir parti şart. Çünkü insan o dönemde (özellikle de son haftalarda) kendisini yalnız hissediyor. Hormonların da etkisiyle hamişin kendisini şişman hissetmesi yetmiyormuş gibi bir de yalnızlık hiç çekilmiyor vallahi. 
İşte size yol gösterecek bir kaç örnek, seçin beğenin ve uygulayın hamiş arkadaşlarınıza...


Hamiş olmadan önce bu dönemin bu kadar etkili olabileceğini hiç düşünmezdim. İnsan başına gelince anlıyor işte. Birisi sizi öylesine arayınca o kadar mutlu oluyorsunuz ki... O yüzden siz siz olun, bir hamiş arkadaşınız varsa "öylesine aradım" diyip arayın mutlaka. Şu deniz yıldızı hikayesi gibi, sizin için bişi değişmez ama o hamiş için çok şey değişir:)

Hazırladığım "Teşekkür Kartları"
Bu arada arkadaşlarımın düzenlemiş olduğu baby shower partisinden bahsetmezsem olmaz tabi... Benmim doğumgünüm ve doğurmaya yaklaştığım gün birbirine yakın olduğu için ikisi bir arada oldu. Çok da güzel oldu. Yalnız olmadığımı hissettim, tam da beni unuttular diye düşünürken iyi geldi yani:) Ben de sonrasında onlara küçük bir sürpriz yaptım ve o günün hatırası olarak, hem toplu fotoğraflarımızın hem de onlarla olan ikili fotoğraflarımızın olduğu bir kart hazırlayıp onlara verdim. 

2 yorum:

  1. Ne kadar güzel yazmışsın :)
    benim oğlum 4,5 yaşında bizim zamanımızda yoktu ayol böyle şeyler :D bir esprili hamile tshirtini bile yurtdışı sitelerinden getirtirdik :D
    bir 3-4 sene bile nasıl farkediyor
    çok çok güzel anılar..

    YanıtlaSil
  2. teşekkür ederim:) Vala her sene yeni bişiler çıkıyor ve insana "keşke geçen sene diil de bu sene doğursaymışım" dedirtiyor...

    YanıtlaSil