Efendim bu aralar bizim mutfakta şekersiz bişeyler pişirme pek moda:) Geçenlerde balkabağını şekersiz pişirme girişimim oldu. Aynen şöyle yaptım, doğradığım kabakları fırına dayanıklı kapaklı bir pişirme kabına koydum (kapaksızı da denedim ama o baya kuru oldu), 1 portakalı dilimledim, içine biraz toz tarçın bir de kabuk tarçın attım. Pekmez olmadığı için pekmez koyamadım ama sizde varsa mutlaka üzerine şöyle bir gezdirin. Sonra koydum fırına, 15-20 dk 180 derecede pişirdim.
Sonuç mu? Şahsen ben çok sevdim ama eşim pek beğenmedi. Tamam itiraf ediyorum pek değil hiç beğenmedi.
Baktım biraz fazla yapmışım, kalanlar bozulacak gibi, kıyamadım. Hemen üzerine bisküvileri kırıp karıştırdım. Top şeklinde yuvarladım, üzerine de hindistan cevizi... İşte o zaman eşim de severek yedi, bilmeden şekersiz balkabaklarını:) Tabi o kadar sevdik ki bu balkabağı topcuklarını, fotoğraf çekmeye fırsat kalmadı..O yüzden fotoğraf koyamadım.
Şimdilik eşimin üzerinde deniyorum bu işlemleri, ileride bakalım bizim minik baykuş yutacak mı bu numaraları:)
Eh bu tarif de zamanı kısıtlı anneler ile çocuğuna balkabağı yedirmeye çalışan annelere gitsin, umarım faydalı olur.
Sonuç mu? Şahsen ben çok sevdim ama eşim pek beğenmedi. Tamam itiraf ediyorum pek değil hiç beğenmedi.
Baktım biraz fazla yapmışım, kalanlar bozulacak gibi, kıyamadım. Hemen üzerine bisküvileri kırıp karıştırdım. Top şeklinde yuvarladım, üzerine de hindistan cevizi... İşte o zaman eşim de severek yedi, bilmeden şekersiz balkabaklarını:) Tabi o kadar sevdik ki bu balkabağı topcuklarını, fotoğraf çekmeye fırsat kalmadı..O yüzden fotoğraf koyamadım.
Şimdilik eşimin üzerinde deniyorum bu işlemleri, ileride bakalım bizim minik baykuş yutacak mı bu numaraları:)
Eh bu tarif de zamanı kısıtlı anneler ile çocuğuna balkabağı yedirmeye çalışan annelere gitsin, umarım faydalı olur.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder